Puoliltapäivin esiteltiin erilaisia piaporeseptejä. Piapohan on sekoittajansa maun mukainen eli jokaisella on oma reseptinsä ja sekoitustyylinsä. Oma piapo on tietysti muiden piapoa parempaa. Talkkuna/piapojauhoja voi käyttää ruoanvalmistuksessa monella tapaa.
Perinteinen piapo
Ehjästä maidosta tehtyyn pitkään piimään sekoitetaan piapojauhoja ja maustetaan sokerilla. Piapoa syötiin jälkiruokana.
Loimaan kakko
Edellisillä Köyrimarkkinoilla maisteltiin kakkoja, yleisö äänesti mieleisensä ja raati päätti voittajista:Helena Huhtanen I, Risto Heinonen II ja Aino-Maija Tirranen III. Saviseudun Joulu 2006:ssa kerrotaan tarkemmin kisasta, siellä on myös Pirkko Jaakolan Loimaan kakko runo.
Hannelen piapo
Kermapurkki
+ Rahkapurkki
+maustamatonta jogurttia
+Piapojauhoja
+appelsiinin raast.kuori
+Vaahterasiirappia maun mukaan
Laura Kilpiö
Puolukkainen juhlapiapo 6 annosta
5 dl puolukoita
3/4 dl piapojauhoja
1/2 dl sokeria
2 dl vispikermaa
1. Survo 4 dl puolukoita siivilän läpi (kuoret voi käyttää esim. keittoon).
2. Lisää survokseen piapojauhot ja sokeri.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4.Sekoita survos varovasti kermaan.
5. Koristele puolukoilla ja halutessasi terästä tilkkasella marjalikööriä.
Markun piapo
1 tl – rkl pellavansiemenrouhetta
+1rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
+2dl maustamatonta jogurttia
+1 rkl piapojauhoja
+2 rkl sokeroitua hilloa, puolukka, mustikka, tyrni jne.
Anna pellavarouheen imeytyä rypsiöljyssä noin 10 min.
Tätä voi syödä aamiaiseksi, päivälliseksi, illalliseksi, välipalaksi…
Copyright Loimaa-Seura r.y. - Tietosuojaseloste - Palvelun toteutus: JPmedia